Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αθηνα, Αττική
Κάλπασε με τον Πήγασο.

welcome to my poetry site

Το contact me,my emails are
inei777@gmail.com & auinta888@windowslive.com

23/2/14

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

  •      Ένας τρόπος εξασφάλισης παραπάνω θέσεων εργασίας είναι η εναλλακτική ιδιωτική- κρατική αγροτική καλλιέργεια με την ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού.                                                            
    ·             Για παράδειγμα, ένας αγροτικός παραγωγός έχει μια έκταση 100 στρεμμάτων και ολόγυρα αυτής της έκτασης υπάρχουν ακαλλιέργητα χωράφια. Ο παραγωγός κάνει αίτηση στο κράτος πως θέλει να μπει στο πρόγραμμα εναλλακτικής ιδιωτικής-κρατικης καλλιέργειας.                                                        Το κράτος τότε θα προτείνει σε όσους έχουν ακαλλιέργητα χωράφια ολόγυρα να εισέλθουν στο πρόγραμμα διαθέτοντας τα χωράφια τους στο κράτος για ένα χρονικό διάστημα με  αντίτιμο:
    Α) εάν  θέλουν να ασχοληθούν με  την αγροτική καλλιέργεια,
     εκπαίδευση στην συγκεκριμένη αγροτική καλλιέργεια που κάνει  ο γειτονικός συμβαλλόμενος παραγωγός εφόσον  θέλει να εργαστεί στο χωράφι του , ή σε άλλον συμβεβλημένο στο πρόγραμμα - και κοντινό στην μόνιμη κατοικία του- παραγωγό άλλου είδους καλλιέργειας όπου για το πρώτο έτος παραγωγής θα πληρώνεται ως μαθητευόμενος εργάτης από το κράτος  ενώ θα απαλλάσσετε από τους φόρους που επιβαρύνουν την κτηματική του περιουσία την οποία έχει    θέσει στο πρόγραμμα. Η φοροαπαλλαγή θα ισχύει για όσο διάστημα παραμένει στο πρόγραμμα.
    Σε αυτή την περίπτωση το κράτος δεσμεύεται ότι μετά το πέρας της εκπαιδευτικής διάρκειας θα ενισχύσει τον συμβαλλόμενο ώστε να γίνει παραγωγός στην δική του  εδαφική έκταση.
    Εφόσον δε το άτομο θα επιλέξει να εργαστεί στο χωράφι του τότε ένα μέρος της χρηματοδότησης εκσυγχρονισμού και επέκτασης του γειτονικού παραγωγού θα ανήκει στον  νέο ανερχόμενο παραγωγό. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα του δοθεί περεταίρω ενίσχυση παρά μόνο αν παραμείνει στα προγράμματα εναλλακτικής ιδιωτικής –κρατικής καλλιέργειας.
    Με αυτό τον τρόπο μετά το πέρας  του χρονικού  διαστήματος του προγράμματος  έχουν τεθεί οι προϋποθέσεις τόσο της παραμονής κατ’ επιλογή των συμβαλλόμενων στο πρόγραμμα εναλλακτικής ιδιωτικής –κρατικής καλλιέργειας ή ιδιωτικής  αγροτικής παραγωγής , όσο και της συνεργασίας  αυτών στο μέλλοντα σαν ιδιώτες. Μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα σημαίνει όχι μόνο αύξηση παραγωγής αλλά ισχυρότερη επιχείρηση.
    Β)Εφόσον δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με την αγροτική καλλιέργεια αλλά θέλει να θέσει την κτηματική του περιουσία στην εναλλακτική ιδιωτική- κρατική καλλιέργεια απαλλάσσετε από τους φόρους που επιβαρύνουν την κτηματική του περιουσία την οποία έχει   θέσει στο πρόγραμμα για όσο χρόνο παραμένει στο πρόγραμμα αυτό και λαμβάνει κάρτα παροχής αγαθών ανάλογο με το 25τις εκατό της οικονομικής απόδοσης της παράγωγης. Το υπόλοιπο 25 τις εκατό ανήκει στον παραγωγό που θα καλλιεργήσει το χωράφι του ενώ το  50τις εκατό στο κράτος που οφείλει να πουλήσει την παραγωγή στο εσωτερικό ή εξωτερικό στην καλύτερη δυνατή εμπορεύσιμη τιμή ώστε να  αποδώσει  στο μέγιστο οικονομικό όφελος στους συμβαλλόμενους και στον λαό του. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος λαμβάνει την υποχρέωση να χρησιμοποιήσει το 100 τις 100 τις παραγωγής με τέτοιο τρόπο ώστε να επιφέρει την μέγιστη οικονομική απόδοση στους συμβαλλομένους. Από αυτήν το 50 τα εκατό ανήκει στον λαό  ενώ το υπόλοιπο 50 τις εκατό το μοιράζονται οι συμβαλλόμενοι.
    ·         Ο Παραγωγός θα πρέπει να ωφελείται βάση της ενίσχυσης του από το κράτος με χρηματοδότηση για απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό ή επέκταση αυτού, αλλά και την φορολογική ελάφρυνση ή απαλλαγή εφόσον θα εισέρχεται στο πρόγραμμα. Η ενισχυτική χρηματοδότηση εξοπλισμού θα πρέπει να είναι ανάλογη με την χρονική διάρκεια του συμβολαίου .Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού αυτού θα παραμένει στον εκπαιδευτή παραγωγό ενώ ένα μέρος αυτού θα μεταβαίνει στον μαθητευόμενο μετά το πέρας του χρόνου εκπαίδευσης.
    ·         Τα ακαλλιέργητα χωράφια θα δεσμεύονται στην κρατική καλλιέργεια και όχι στην ιδιωτική ώστε η παράγωγη αύτη να ενισχύει την οικονομία του κράτους για την διάρκεια που έχουν συμφωνήσει οι συμβαλλόμενοι στο πρόγραμμα.
    ·         Ωστόσο η έξτρα  καλλιέργεια που προκύπτει από την αύξηση της εδαφικής καλλιεργήσιμης έκτασης ανήκει στο κράτος το όποιο και αυτό δεσμεύεται ότι θα χρησιμοποιήσει  την εξτρά παραγωγή με τον πιο οικονομικά αποδοτικό τρόπο.
    ·         Ο Παραγωγός οφείλει να λάβει στην εργασία του εργατικό δυναμικό πρώτιστα από τους συμμετέχοντες μη παραγωγούς στο πρόγραμμα καθώς και να εκπαιδεύσει αυτούς στην συγκεκριμένη καλλιέργεια αλλά και να παραδώσει τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις  σε γονιμότερη κατάσταση από την αρχική μετά το τέλος του χρονικού ορίου του προγράμματος.
    ·          
    ·         Τα ωφελεί που μπορούν να προκύψουν είναι πολλαπλά καθώς οι άπειροι άνεργοι που έχουν ακαλλιέργητα χωράφια θα έχουν εκπαιδευτεί στα ειδή καλλιέργειας του παραγωγού και έπειτα θα μπορούν ευκολότερα να γίνουν και αυτοί παραγωγοί.
    ·         ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
    ·         Ελάττωση της ενεργείας, εκπαίδευση άνεργων στα ίδια τα χωράφια τους, αύξηση παράγωγης προς οικονομικό όφελος του κράτους, μείωση των ακαλλιέργητων εκτάσεων, παραμονή της κτηματικής περιουσίας στα άτομα που την έχουν.
    ·         ΠΡΟΣΟΧΗ
    ·         Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ  ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ ΔΙΑΦΡΘΟΡΑΣ
           

Δεν υπάρχουν σχόλια: