Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αθηνα, Αττική
Κάλπασε με τον Πήγασο.

welcome to my poetry site

Το contact me,my emails are
inei777@gmail.com & auinta888@windowslive.com

16/5/15

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ


ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ

Είναι γνωστό ότι το δημοψήφισμα σε μια δημοκρατία διαφυλάττει  και επικυρώνει την συμφωνία του λαού, στην όποια σημαντική νομοθεσία που αφορά το μακροχρόνιο μέλλον του  και επιβάλλεται από το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα - ειδικά στην περίπτωση πίεσης και εξαναγκασμού από διεθνής παράγοντες.

Όμως το πιο σημαντικό όφελος που δίνει,
είναι την αποφυγή εμφύλιου πολέμου σε καιρούς που τα πνεύματα είναι τεταμένα, από μια μακροχρόνια αντιπαράθεση που μηδενίζει την ορθή συνεργασία των κομμάτων εντός της Βουλής άλλα και του λαού, ο οποίος εκτίθεται σε μια πλύση εγκεφάλου -τόσο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και από τους αρχηγούς των κομμάτων που ο λαός ψηφίζει.

Ένα δημοψήφισμα φανερώνει την θέληση της πλειοψηφίας του λαού ξεκάθαρα, ενισχύοντας την ειρηνική και αρμονική έκβαση της νομοθεσίας ενώ καθαιρεί την ισχύ του από την στιγμή που ο λαός στο μέλλον δεν επιθυμεί προσθήκες που δεν έχουν συμφωνηθεί σε αυτό. 

Με αυτό τον τρόπο σταθεροποιεί την όποια νομοθεσία, δημιουργώντας την απαραίτητη αρμονική βάση της συνεργασίας όλων των κομμάτων, εφόσον δεν δύναται να αμφισβητηθεί από τα κόμματα.

Κανείς λοιπόν δεν θα έπρεπε να φοβάται ένα δημοψήφισμα στο σήμερα περί της επικύρωσης της αναμενόμενης συμφωνίας από τον λαό - εφόσον αυτή είναι το κάλλιστο που δύναται να συμφωνηθεί με τους δανειστές μας στην παροντική κατάσταση της χώρας.
Αυτό διότι η άρνηση του λαού προς την προτεινόμενη για δημοψήφισμα συμφωνία επιβάλει μια εκ νέου προσπάθεια συμφωνίας ή ρήξης.

Πιστεύω ότι όλοι είμαστε σύμφωνοι, στο ότι όποια συμφωνία και να γίνει με την Ευρωπαϊκή Ενότητα θα είναι η κάλλιστη που μπορεί να γίνει στην παροντική κατάσταση της χώρας. 
Για αυτόν τον λόγο η συμφωνία που θα επικύρωνε με ένα δημοψήφισμα ο λαός, θα είχε ένα χρονικό όριο και θα ήταν σε ισχύ- όσο οι δανειστές δεν επιθυμούσαν να προσθέσουν περάν της συμφωνίας και άλλα μέτρα. Καθώς αυτό καθαιρεί την ίδια την συμφωνία άλλα και την επικύρωση της.

Βρισκόμαστε σαν λαός ενώπιον δυο σε εξέλιξη δικαστηρίων, που ούτος η άλλως δημιουργούν μια εμπόλεμη κατάσταση ανάμεσα σε κόμματα και ψηφοφόρους, με το πνεύμα όλου του λάου τεταμένο από την οικονομική κατάσταση της χώρας . 
Καλό θα ήταν η συμφωνία να μην συμπέσει με τις δίκες.

Το ποιους θα σύμφερε ένας εμφύλιος μας είναι γνωστός και δεν είναι καλό να αποφεύγουμε το δημοψήφισμα μόνο και μόνο, διότι το δέχονται αδιαμαρτύρητα οι δανειστές μας.Αυτο διοτι είναι σαν να τους ζητάμε άδεια για να διατηρήσουμε το ίδιο το δημοκρατικό μας πολίτευμα. 

Ενας πρωθυπουργός δεν ειναι μονάρχης για να πέρνει αποφάσεις τόσο σημαντικές απο μόνος του και δεν έχει καμιά ευθύνη αν ο λαός δεν επιθυμει το δημοψήφισμα όταν αυτό είναι αναγκαίο.

Εξάλλου ένα δημοψήφισμα δεν ρίχνει ενοχές στον λαό για το τι επιλέγει άλλα αντιθέτως βοηθά τον κάθε πολίτη να κατανοήσει σε βάθος την πραγματικότητα ώστε να μην βρεθεί σε ενύπνια ονειρική κατάσταση αντιμέτωπος με ένα χείριστο μέλλον.

Πιστεύω ότι  κρίνεται αναγκαίο για την ειρήνευση των κομμάτων και των ψηφοφόρων άλλα και την αρμονική συνεργασία του βουλευτικού σώματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: